Magazin cikkek

Borbolya rovata: Lelke lesz tőlük az ételnek

Drága Barátnőm!


A mesterséges intelligencia korában, bár nem vitatom a vívmányait, nekem mégis nagyon sokat jelent a személyes tapasztalás. Az, amikor élménnyel együtt tapad rám a másik ember tapasztalata, tudása. Régóta birizgálta a gondolataimat a turmix- kontra smoothie-készítés gondolata, és ahogy ismersz, mindig utána is megyek az aktuálisan érdeklő témának. Így történt, hogy a jó sorsom összehozott Herczeg Lajossal és feleségével, Böbével, és megismerhettem az ő természetközeli életvitelüket. Persze csináltunk egy jó adag smoothie-t is; olyat, amilyet ők mindennap reggeliznek. Az összetevőket és a fontosabb irányelveket most megosztom veled is!

Szóval a zöld levelesek jelentik az étel lelkét. A legtisztább helyen gyűjtött vad- és gyógynövény, például csalán, libatop, gyermekláncfű, kövérporcsin, parlagfű, tyúkhúr, ízesítőnek kevés pásztortáskahajtás, citromfű, árvácskavirág, kakukkfű. Saját kertben termett (vagy vegyszermentes gazdaságból való) salátafélék, céklalevél, laboda, spenót, mángold – a variációk kiapadhatatlanok, és évszakok szerint is változatosak. Ezek hozzák a szervezet számára legoptimálisabban hasznosuló vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat, antioxidánsokat.

Energiát dióval adtunk neki, de dúsíthatod ízlés szerint mással is: mákkal, mandulával, mogyoróval, lenmaggal, szezámmaggal.

Élvezeti értékét növeltük aszalt datolyával, bár elmondása szerint Böbe a saját termelésű szőlő préslevével szívesebben fogyasztja.

És ha még nem lenne elég komplex a manna, megkoronáztuk némi szárított berkenyebogyóval, ami köztudottan immunerősítő szuperélelmiszer. Tálaláskor a tálban alulra felkockázott alma került, így fogyasztásnál a rágóizmok is bekapcsolódnak, és az emésztőenzimmel összekevert eledelt nagy szeretettel várja már a gyomor és a bélrendszer.

Szuper délutánt töltöttem náluk, úgyhogy még bővebben is hírt adok róluk és az eldugott kis csodavilágukról!

Szeretettel ölellek!

Borbolya

Ha kérdésed lenne: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.