Hivatal Hirdetmények

Felhívás népszámlási számolóbiztosok részére

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart. A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok. Feladatuk a körzet bejárása, körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőíveknek KSH által előírt módon való kitöltése, folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása a menedzser alkalmazásban, megtagadások, rendkívüli esetek jelentése a felülvizsgálónak, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. Munkájukat közvetlenül a felülvizsgáló irányítja és felügyeli.


A számlálóbiztos a 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajló terepmunka során címellenőrzést végez, és lakóegységenként kérdőívet tölt ki tableten. Az adatfelvételhez szükséges tabletet a KSH biztosítja.

Ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához kérem a Tisztelt zalaszentgróti Polgárok segítségét.

A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:

• saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) internet hozzáféréssel (e-learning oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz)

• e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség

• 18. életév betöltése

• legalább középfokú végzettség

A számlálóbiztosi munkára olyan személyek jelentkezését várjuk:

• akik magabiztos számítógépes ismerettel rendelkeznek, illetve jártasak érintőképernyős készülékek használatában

• pontosan tudják követni az előírásokat

• betartják a határidőket

• jó kapcsolatteremtő- és beszédkészséggel rendelkeznek

• képesek a munka okozta fizikai és szellemi megterhelés, az esetleges konfliktusok elviselésére

• vállalják az új ismeretek elsajátítását, a kapott válaszok bizalmas kezelését és a népszámlálás idején más adatgyűjtési és kereskedelmi ügynöki tevékenység mellőzését.

Előnyt jelent

• a felsőfokú végzettség, továbbá

• ha korábban részt vett népszámlálásban, mikrocenzusban, vagy más KSH lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként, és munkáját jó minőségben végezte el.

Kérek mindenkit, aki rendelkezik a felsorolt képességekkel és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, jelentkezzen számlálóbiztosnak.

Jelentkezni a Zalaszentgróti Közös Önkormányzati Hivatalban (8790 Zalaszentgrót, Dózsa György u. 1.), a titkárságon leadott "Számlálóbiztosi jelentkezési lap" kitöltésével, aláírásával lehet valamint a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre is megküldheti.

Jelentkezési lap kérhető a Zalaszentgróti Közös Önkormányzati Hivatal titkárságán, illetve letölthető innen: Számlálóbiztosi jelentkezési lap

Jelentkezési határidő: 2022. július 31.

A számlálóbiztosok a helyi népszámlálási felelőssel (jegyző) kötnek megbízási szerződést, amelyre azután kerül sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.

A munkavégzésért a KSH a Kormány 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít. (A bruttó díjazás: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás 300 Ft/cím, összeírás körébe tartozó cím összeírása 300 Ft/cím, személyek összeírása 620 Ft/személy, felkészülési és kapcsolattartási díj: 25.000 Ft)

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a www.ksh.hu oldalon.

Kérem, hogy a lehetőségek szerint minél többen jelentkezzenek segítve ezzel a munkánkat.

Adatkezelési tájékoztató

Zalaszentgrót, 2022. június 27.

Köszönettel:

Dr. Simon Beáta

jegyző s.k.

Számlálóbiztosi jelentkezési lap (méret: 39 Kb formátum: doc)

Adatkezelési tájékozató (méret: 43 Kb formátum: docx)