Hivatal Hirdetmények

EBÖSSZEÍRÁS ZALASZENTGRÓT 2024

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján a törvény elrendeli, hogy a települési önkormányzat eb rendsézeti feladatainak ellátása érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végezzen, mely 2024. évben ismét aktuálissá vált.


Fent leírtak alapján Zalaszentgrót Város Önkormányzata 2024. május 2. – 2024. szeptember 30. között a város közigazgatási területén tartott kuyták ebösszeírását végzi.

Az összeírás célja:

- a településen tartott kutyák adatainak, tulajdonosainak, illetve tartóik elérhetőségének nyilvántartása a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által vezetett ebnyilvántartásban,

- a veszettség elleni védekezés,

- az állatok tulajdonosai, tartói és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint

- állatvédelmi feladatok ellátása érdekében.

Az önkormányzat törvényben előírt feladata a beérkezett adatok összevetése a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által vezetett ebnyilvántartásban szereplő adatokkal, és az eltérések jelzése a NÉBIH-nek.

Az adatszolgáltatás teljesíthető

– írásban a Közös Önkormányzati Hivatal Ügyfélszolgálatán, az állatorvosi rendelőkben átvehető, illetve az önkormányzat honlapjáról letölthető adatlap kitöltésével,

- vagy az ebösszeíró adatlpon, mely az oldal alján az EBÖSSZEÍRÓ ADATLAP ONLINE" feliratra kattintva érhető el.

Több kutya esetén több űrlap töltendő!

Az ebösszeírás során az ebtulajdonosok és -tartók számára az adatszolgáltatás kötelező,

aki azt nem teljesíti állatvédelmi bírsággal sújtható. A korábbi ebösszeírások során már bejelentett kutyákról is kell adatszolgáltatást teljesíteni, abban az esetben is, ha az adatokban nem történt változás.

Kérjük Zalaszentgrót város közigazgatási területén tartott kutyák tulajdonosait, hogy az ebösszeíráshoz szükséges adatlapot töltsék ki, és azt legkésőbb 2024. szeptember 30-ig juttassák el:

– levélben a Zalaszentgróti Közös Önkormányzati Hivatalba (8790 Zalaszentgrót, Dózsa Gy. u. 1.),

– személyesen a Zalaszentgróti Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Osztályára (8790 Zalaszentgrót, Dózsa Gy. u. 1.),

– e-mailben (az aláírt adatlapot beszkennelve) az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Jelen elektronikus űrlap kitöltésével az adatok közvetlenül beküldésre kerülnek Önkormányzatunkhoz, így azt számunkra nem kell külön továbbítani!

Az ebösszeírással kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket várjuk e-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és telefonon (83/562-976).

Tájékoztatjuk, hogy a jogérvényesítéssel és jogorvoslattal kapcsolatos részletes szabályokat a Zalaszentgróti Közös Önkormányzati Hivatal Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzatában valamint Adatkezelési tájékoztatójában olvashatja, elérhető az Önkormányzat honlapján (www.zalaszentgrot.hu) és a Hivatal Ügyfélszolgálatán is. Jelen folyamatleírást a Hivatal 2024. április 24-én tetté közzé. A közzétételt követően minden adatkezelésre irányadó.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Dr. Simon Beáta

jegyző

EBÖSSZEÍRÓ ADATLAP ONLINE ide kattintva érhető el!

Az ebösszeírás során megvalósuló adatkezelésről szóló adatkezelési tájékoztató IDE KATTINVA ismerhető meg. (méret: 85 Kb formátum: pdf)