Hivatal Hirdetmények

KATASZTRÓFAVÉDELMI GYAKORLAT

Lakossági felhívás

Tisztelt Lakosság!

EZ EGY GYAKORLAT


Tájékoztatom Önöket, hogy az Agrofor-Zala Kft. Zalaszentgrót Balatoni u. 1. szám alatti üzemében 2024. október 15-én 14 órakor baleset történt, melynek következtében még nem tisztázott mennyiségű mérgező anyagot tartalmazó füstfelhő került a légtérbe és alacsonyan terjed É-i irányba, a város lakott területe felé.

A lakók testi épségének és egészségének védelme érdekében a Városmajor utcából, a Kisszentgróti utcából, valamint a Balatoni utca 18-as házszámtól kiindulva a lakókat szervezetten a Városi Kollégium és Ifjúsági Szálláshelyen felállított befogadóhelyre szállítjuk. A lakók szállításában, a városrész védelmében a rendőrség és a polgárőrség segítséget nyújt.

A szállítás megkezdéséig egy kézipoggyászban meleg ruhát, esetlegesen a napi rendszerességgel használt gyógyszereket készítsék össze, legfeljebb egy napra. Megkérek mindenkit, hogy a lakását zárja be, és a busz megérkezése után haladéktalanul szálljon fel a buszra, valamint kövesse a mentőcsoport utasításait.

Háziállatokat zárt helyre csukják be. Aki saját autóval indul, a Szabadság u. 1. számmal szembeni parkolóba menjen és az ellenőrző ponton regisztráljon.

A sziréna megszólaltatása is a külső védelmi terv szerinti riasztás része.

Baracskai József parancsnok

Települési Polgári Védelmi szervezet

EZ EGY GYAKORLAT