Hivatal Hirdetmények

Zalaszentgrót Város Településrendezési Tervének Módosítása

Zalaszentgrót Város Településrendezési Tervének Módosítása


FELHÍVÁS

Zalaszentgrót Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, a város vallási közösségeit, civil és gazdálkodó szervezeteit, egyesületeit és szakmai érdekképviseleteket, hogy a képviselő-testület a 19//2024. (III. 28.), 49//2024. (IV. 25.), 79/2024. (VII. 25.) és a 80/2024. (VII. 25.) határozataiban döntött a településrendezési eszközök módosításáról, melynek programja az alábbiak:

1. Dabronyi halastavak nyugati oldalán a 020226/2 hrsz.-ú ingatlanon, az egykori erdészház területén a szabályozás módosítása annak érdekében, hogy az ottani épület bővíthető, illetve az épület funkciója turisztikai rendeltetéssel kiegészíthető legyen.

2. Csáford Felsőhegy zártkert területén a 22223/1 hrsz.-ú telek, az egykori iskolaépület, a „Villa Negra” néven ismert alkotóház Ki jelű övezet előírásainak módosítása tervezett annak érdekében.

3. Aranyod városrésztől északra lévő zártkert területén, a Som-tető északi részén a művelés alól kivett 22858/2, 22857/2, 22855, 22854, 22851/1, 22852, 22853, 22856 hrsz.-ú önkormányzati tulajdonú jelenleg Mk jelű kertes mezőgazdasági övezetbe sorolt, a területek nyugati része az ökológiai folyosó térségi övezetébe tartozó területeken a rendeltetés és szabályozás módosítása turisztikai fejlesztés megvalósítása érdekében.

4. A város központi részén a korábbi területhasználat feltárására szolgáló önkormányzati utak közlekedési területként történő szabályozásának törlése szükséges a Kossuth Lajos utca 433 hrsz.-ú területen, valamint a Malom utca 777 hrsz.-ú területen, mely módosítást követően a közforgalmú közlekedési funkcióval nem rendelkező területek értékesíthetők, a szomszédos telkek területéhez csatolhatók.

5. Csáford városrészben a 5279/1 hrsz.-ú önkormányzati tulajdonú területen oktatási intézmény létesítése érdekében a hatályos terv szerinti beépítésre nem szánt Ksp jelű övezet előírásainak, valamint a 5277; 5279/3 hrsz.-ú vegyesbolt, tűzoltószertár és kultúrház Lf-1 jelű falusias lakóövezetből Vt jelű településközpont vegyes övezetbe sorolása és szabályozásának módosítása.

6. Aranyod városrésztől nyugatra a 20444/4 hrsz.-ú Eg jelű gazdasági erdőként szabályozott, a terület északi kisebb területrészén nyilvántartott erdővel rendelkező telekre vonatkozó szabályozás módosítása alacsony intenzitású beépítéssel megvalósuló turisztikai fejlesztés megvalósítása érdekében.

7. Az Aranyod városrésztől nyugatra lévő zártkerti területen a 2504/1-3 hrsz.-ú telekre vonatkozó szabályozás módosítása alacsony intenzitású beépítéssel megvalósuló turisztikai fejlesztés megvalósítása érdekében.

8. A Dózsa György utcai Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet által üzemeltetett szociális otthon tervezett bővítése érdekében módosul a kisvárosi és kertvárosi övezet közötti határ módosítása a 464 hrsz.-ú telek kisvárosias övezetbe sorolásával.

9. A Batthyány utca 864/2 hrsz.-ú terület 50%-os beépíthetőségének növelése.

10. A Városmajor utca déli oldalán lévő 010169/4 hrsz.-ú közút terület északi részének közlekedési területből beépítésre szánt Gksz-3 jelű gazdasági övezetbe sorolása a szomszédos 010169/6 hrsz.-ú Gksz jelű kereskedelmi szolgáltató gazdasági övezet területén lévő gazdasági vállalkozás tervezett fejlesztése érdekében.

11. Közparkok kijelölése a Kinizsi-téren.

12. A járművek elhelyezésére vonatkozó szabályozás kialakítása az OTÉK 42. §-ában biztosított megengedőbb szabályozás megalkotása érdekében.

A döntéseknek megfelelően a város településszerkezeti tervének, a helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosítására vonatkozó véleményezési dokumentáció elkészült, amely megtekinthető a www.zalaszentgrot.hu weboldalon, illetve a Zalaszentgróti Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján.

A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet 65. § alapján lakossági fórumot hívok össze 2024. október 31-én 10 órára a Zalaszentgróti Közös Önkormányzati Hivatal Deák Ferenc tanácstermébe.

A tervmódosítással kapcsolatosan észrevétel és javaslat a lakossági fórumon szóban, a fórumot követő 5 napon belül írásban Zalaszentgróti Közös Önkormányzati Hivatal, 8790 Zalaszentgrót Dózsa György u.1. levélcímére, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levélcímére történő megküldéssel tehető meg, illetve közvetlenül az E–TÉR felületre tölthető fel. A tervezett módosítással kapcsolatban további információ a Zalaszentgróti Közös Önkormányzati Hivatalban kérhető.

Baracskai József

polgármester

Zalaszentgrót Város Településrendezési Tervének Módosítása (méret: 28141 Kb formátum: zip)